Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

kimkok

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Kim via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 31-07-2014 KENIA ziet me ... (2)
  • 10-07-2014 Give me a cow, ik ... (3)
  • 28-06-2014 Love will save ... (2)
  • 13-06-2014 Vrijdag de 13e, ... (4)
  • 25-05-2014 De Muzungu ... (6)

Statistieken

Dit dagboek is 4008 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag De Muzungu koningin van het zuiden

Toon op kaart

25 mei 2014 | Door: kimkok

Aantal keer bekeken 281   Aantal reacties 6   Kisumu, Kenia
a A

De Muzungu koningin van het zuiden

9,10,11 mei 2014:
Weekend in Kisumu.
Eindelijk een weekend rust naar de eerste week. Dit konden we wel gebruiken.Wakker worden zonder het gekraai van de haan en niemand die om 6 uur de stoep veegt. Vrijdag middag was het dus even rusten na de 2 uur lange bus reis. 'S avonds gingen we uit eten en daarna op stap. Eindelijk weer vlees. Word nog eens spontaan vegetarier hier.Stappen was ook een belevenis. Die afrikanen kunnen wel dansen ik doe wel een drankje en dansje mee. De volgende dag gingen de andere studenten naar de markt en wat drinken. Ik ging niet mee en ben bij de coaches gebleven lekker middagje gekletst dus, heerlijk.'S avonds weeruit eten en op stap geweest. Nu was het weer de laatste dag in de stad en om half 4 zat ik met een flinke koppijn weer in de bus. Terug naar Rangala (platteland) waar iedereen weer veel zin in had, maar niet heus.

14 mei 2014:
Zit ik dan in een klas van 84 meisjes. Ik weet nu al dat ik gebroken ben vanmiddag. Lesje Swahili is het. Ja, ik zit er dus half slapend bij. En later was ik weer alleen in de klas. 84 meisjes nu werd ik wel even gek en ben ik op een gegeven moment wel gevlucht. Toen ik terug kwam was alles hetzelfde, niemand die merkt als ik even weg ben. Ik ben in de tussentijd maar even brood gaan kopenen 'rings' een soort oliebollen. 'S middags was een stuk beter. We gingen water halen bij de rivier. Ik burger me wel in en zet ook een kan op mijn hoofd. Geen succes. Kim zorgt voor de muziek.

16,17,18 mei 2014:
Weekend in Rangala.
Hier zien we wel een beetje tegen op. Wat hebben we hier: ons huis, koeien, kippen en een geit. Als ik niet allergisch was had ik wel wat leuks met ze gedaan. Maar thank God we hebben een opblaasbadje gevonden bij iemand op z'n kast. Hele weekend badparty dus. En aangezien ik mijn gezicht niet heb ingesmeerd zit ik er nu als een kreeft bij. Heb ik morgen weer wat te vertellen op stage.

19 mei 2014:
Ondanks mijn rode kop toch redelijk geslapen. Ik stapte mijn bed uit en keek in de spiegel. Dit had ik beter even kunnen laten. Zo'n rode kop heb ik nog nooit gehad. Eigenwijs moet ik toch een beetje blijven. Later ondekte ik smerige beesten in mijn kamer. Een soort kleine kakkerlakken. Nu zit ik in de klas en zie ik de kinderen er mee spelen aslof het een konijn is. En weetje wat? Eet ze anders lekker op. Volgende keer zal ik mop voor ze meenemen want, nu ga ik bijna over mijn nek.

22 mei 2014:
Als eerste ook via mijn blog:
Happy Birthday to my best friend Romy!
Jammer dat ik nu niet even taart kan eten. Ik zit nu in de les en een half uur later komt de teacher aan gelopen. Lekker tempo hier. Als ik het zelf maar niet ga over nemen. Afgelopen dagen was ik niet fit en heb ik veel geslapen. Waarschijnlijk te hard geburd in the sun. Nu dus lekker aan het vervellen. Vanaf nu toch ook maar mijn gezicht in smeren. Vanmiddag is het weer weekend en morgen gaan we weer naar Kisumu. Weekendje op stap hippo's spotten en zondag los in de gospel church.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (6)

25 mei 2014 23:27 | Door: Hellen

Wat weer een verhaal......je maakt wat mee zo.
Veel succes weer de komende week....en.....vergeet je niet in te smeren!!!!!
Oja doe de Hippo's de groeten
Dikke knuffel....

25 mei 2014 23:53 | Door: Mirjam

Heerlijk zoals je het allemaal beschrijft en zo lekker herkenbaar! Hou de humor erin, dan komt het helemaal goed met jou! Dikke knuf

26 mei 2014 01:04 | Door: Anneke

Leuk om je verhalen te lezen! Veel succes met die grote klassen.

26 mei 2014 01:04 | Door: Anneke

Leuk om je verhalen te lezen! Veel succes met die grote klassen.

26 mei 2014 22:42 | Door: mamma

He mop, je begint al een echte blogger te worden. Vandaag is tante Atie bij ons en ze is je erg dankbaar dat ze in jou lekkere bedje mag slapen. Succes weer deze week schat en tot "apps".♥♥♥♥♥♥XXX mamma

2 juni 2014 22:19 | Door: Nina

Kim

even een kort berichtje vanuit Roosendaal. Geschreven tijdens en tussen het nakijken van heel veel proeves van studenten.
Tussendoor lees ik dan even jullie verhalen, is even afleiding en o zo leuk om te lezen.

groetjes en veel succes en werk ervaring

Nina